Gde kupiti vina u Novom Sadu

Vinoteka Naša vina Novi Sad

Iako Novi Sad ne može da parira srpskoj prestonici  po vinsko-ugostiteljskoj ponudi u poslednje vreme  u Novom Sadu se dosta toga menja. Osim renomiranih restorana  koji imaju dobru vinsku ponudu, u Novom Sadu otvoreno je nekoliko vinoteka  od kojih su , najpoznatije  Vino i tako to, Naša vina , Hedonija 021, Bouquet Wine House, Lager&Wine Bar.

Vinoteka Vino i tako to, otvorena je 15. novembra 2011. god.  u Novom Sadu, u ulici Maksima Gorkog. Vinoteka je poput one koja je otvorena  u Beogradu. U  Vinoteci mežete nabaviti  kvalitetna strana i domaća vina. Na akcijama u ponudi su  najčešće italijanska vina.

Bouquet Wine House otvoren  2012. godine, jedan je od prvih koji se opredelio da se prvenstveno bavi vinskom, a ne restoranskom ponudom. Prednjače  Plantažini proizvodi, što je uz vina vinarije  Aleksandrović najtraženiji proizvod.

Vinoteka Naša vina, smeštena je u Dunavskoj ulici br 31. U ponudi ima  vina vinarija iz  Vojvodine, koji su članovi udruženja koje je osnivač vinoteke Naša vina.To su vinarije Mačkov podrum, Vinumov,Đurđić,  Departman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu I Vindulo.  U vinoteci se po veoma povoljnim cenama mogu kupiti domaća vrhunska vina.

Vinoteka Hedonija 021  osmišljena je prema svetskim velegradskim trendovima sedi, jedi, pij, ponesi. Koncepcija ove vinoteke se svodi na promocije i nuđenje vina visokog kvaliteta ljudima koji vole vino. Vina koja su u ponudi vinoteke su uglavnom domaća, mada ih ima i iz  Francuske, Portugala, Italije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije. Preko 200 etiketa  vina je u ponudi  po veoma  povoljnim cenama.

Lager&Wine Bar smešten u  pešačkoj zoni u  centru Novog Sada počeo je sa radom  2013. godine. Otvoren je sa idejom da se novosađanima  omogući degustacija i prezentuju vrhunska francuska vina. U ponudi su vrhunska  francuska crvena bela i rose vina iz Bordoa.

Novosađani i njihovi gosti imaju priliku da uživaju u kvalitetnim vinima.