Rakije Destilerije Tok

Vocne rakije destilerije Tok

Više od pola veka  porodica Urošević koja je vlasnik  Destilerije  Tok proizvodi vrhunske voćne rakije. Kombinujući dugu tradiciju I savremena  tehnološka znanja o alkoholnim pićima nastale su  visokokvalitetne rakije, koje ovu destileriju čine liderom u proizvodnji.

Davnih sedamdesetih godina prošlog veka  destileriju je osnovao Veroljub Ljuba Urošević, Na obroncima planine Goč  postepeno je razvijao I stvorio  savremenu destileriju koja je danas čuvena po kvalitetnoj  šljivovoj prepečenici.

Na planini Goč, destilerija Tok danas zauzima pet hektara zemlje koja se nalazi  na nadmorskoj visini od  810 metara.

Plantažni zasadi  sa autohtonim sortama  Crvena Ranka, Požegača i Trnovača, kao i sorta koja  se dobila  kombinacijom  Čačanske rodne i  Čačanske lepotice  i koja poseduje njihova svojstva nalaze se na  porodičnom imanju porodice Urošević.

Tri generacije  porodice Urošević  koji su školovani prehrambeni tehnolozi  vode računa o celokupnom procesu proizvodnje. U procesu proizvodnje koriste sirovine iz sopstvenog zasada.

Sve voćne rakije  se neguju I odležavaju u buradma koja su napravljena od hrasta kitnjaka uzgajanog na planini Stolovi i Goč.

Vrhunske voćne rakije destilerije Tok su jedinstvenog karaktera i ukusa.

Trenutno u ponudi su voćne rakije koje se proizvode  u ograničenim serijama na godišnjem nivou.

– Tok® -šljivova prepečenica  stara 4 godine

-Zlatni Tok5®  šljivova prepečenica stara 5 godina. Proizvedena od najkvalitetnijih sorti šljive, Crvena ranka i Požegača.

Zlatni Tok 10®  šljivova prepečenica  stara 10 godina proizvedena od  sorti Požegača, Crvena ranka i Čačanska rodna.

Zlatni Tok 15®   proizvedena od  probranih plodova šljiva sorte Požegača, Crvena ranka, Čačanska rodna i Čačanska lepotica. Ova premijum rakija svoj kvalitet je  sticala sazrevajući 15 godina.

-Stom® – specijalna rakija travarica proizvedena kombinacijom šljivove prepečenice i lekovitih trava.

 

Kontakt telefon

011/ 35-75-148

https://www.tok.rs/