Festival vina Interfest

 

festival vina Interfest

Novi Sad, 18. juna 2015 – Posetioci medjunarodnog festivala vina “Interfes” u Novom Sadu. Medjunarodni festival vina “Interfes”, koji ove godine belezi 12. izdanje, poceo je danas u Novom Sadu i trajace do 20. juna. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

Nije poznato kada je popijena  prva čaša vina, ali jedno je sasvim sigurno,  vino se oduvek smatralo Božjim darom.

Tradicionalno okupljanje  proizvođača vina, turističkih organizacija i svih onih koji se bave proizvodnjom, distribucijom i promocijom vina je svake godine na Interfestu u Novom Sadu.

Interfest je internacionalna  manifestacija na kojoj se promoviše vinska kultura i vinski proizvodi  sa teritorije  Srbije kao i  uže vinarske regije. Na ovoj manifestaciji je veliki broj učesnika  kako iz naše zemlje tako i iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Portugala, Italije, Španije i Austrije i Rumunije.

U okviru Interfesta osim izlaganja i degustacije vina održavaju se stručna  i edukativna predavanja iz oblasti proizvodnje vina, a za učesnike festival organizuje obilazak Novog Sada i okoline.

Posetioce  očekuje veliki izbog najkvalitetnijih vina iz zemlje i inostranstva kao i bogat kulturno-umetnički program.

Osim vina na festivalu se predstavljaju i svoje proizvode izlažu i proizvođači rakije i  drugih jakih alkoholnih pića.

U Srbiji se zadnjih godina pojavio veliki broj vinarija koje imaju mogućnost  da svoja  nova vina promovišu na ovoj  međunarodnoj  manifestaciji.

Posetioci  Interfesta u prilici  su da uživaju u najkvalitetnijim vinima iz zemalja regiona, ali i u portugalskim, austrijskim, italijanskim i  španskim vinima.

Pored bogate ponude vina, posetioci Interfesta mogu  da uživaju i u gastronomskom kutku, gde imaju priliku da probaju specijalitete nacionalne I internacionalne kuhinje.

Intefest je odlična prilika da se piju vina koja volite, ali i prilika da se probaju nova, drugačija vina, koja vinoljupci nisu imali prilike ranije da probaju. Ideja samog festivala i jeste da veliki broj ljudi  degustira što više vina različitih ukusa, i da ubuduće zna da odabere najbolje.

Interfest se održava od 2004 godine, punih jedanest  godina,  i ono što je karakteristično za ovaj festival je da svih ovih godina on ima svoje verne učesnike, kako izlagače tako i posetioce.

Posetioci Interfesta su sve brojniji. Ovo je festival za sve generacije, koje dolaze na festival kako bi uživali  u vinima koja potiču iz više zemalja i koja nose duh i ukuse svojih područja.

Interfest festival, prema oceni medija spada u najveće događaje u Novom Sadu. Svake godine ovaj festival poseti veliki broj  ljubitelja vina. Iz godine u godinu broj  učesnika festivala se povećava, broj posetilaca takođe, festival ima sve veću  medijsku podršku,  pa su to razlozi zbog kojih se Interfest festival ubraja u najznačajnije i najveće vinske festivale u regionu.

 

Tokom festivalskih dana organizuju se  specijalne degustacije, radionice i prezentacije za  prave poznavaoce i ljubitelje vina, enologe i profesionalce  iz vinske industrije.

Interfest predstavlja odličan komunikacijski kanal između proizvođača vina i najšire publike.

Festival se održava na otvorenom  u samom centru Novog Sada na Trgu Slobode. Radno vreme festival je od 19 sati do ponoći.

Pokrovitelji Inerfest festival su  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grad NoviSad , uz podršku Izvršnog veća Vojvodine.

Možda baš na ovom festivalu otkrijete neka posebna svojstva vina o kome ste samo maštali. Mogućnosti su neslućene, a izbor je Vaš.

INTERFEST

Vojvode Šupljikca 51

Beograd 11000

Tel: +381 11 38 35 818

E-mail: office@interfest.org.rs

Sajt: www.interfest.org.rs