Jevtić Rakije

 

rakije jevtić

Posle dedine smrti  Saša Jevtić dobio je u nasledstvo 10 hektara plodne zemlje koje se nalazilo u selu Bare. U početku zemlju je hteo da ustupi nekome  da je obrađuje i da za uzvrat plaća porez, ali takvu osobu nije pronašao. Na Novosadskom sajmu na koji je otišao igrom slučaja  sreo se sa ljudima iz Instituta za voćarstvo Novi Sad, koji su mu  dali preporuku da na zemlji koju je nasledio  krene sa voćarstvom. Zasadio je  kajsiju i orahe, i kada je uvideo da ovo voće uspeva, krenu je da širi posed. Danas  na deset hektara  osim kajsija i oraha uzgaja i dunje, kruške, šljive. Deo voća prodaje , a deo koristi za preradu i  proizvodnju rakije na  tradicionalan način. Osim što su poznati kao proizvođači voća, Jevtić je poznat i po odličnoj domaćoj rakiji. Posed je proširio i trenutno ima 17 hektara na kojima su voćne plantaže uređene po svim savremenim standardima.

Jevtić u voćarstvu vidi perspektivu, i nada se da će njegova deca kada odrastu nastaviti posao.

Kako bi  se osigurao  konstantan vrhunski kvalitet “Jevtić rakija” se priprema  isključivo od najkvalitetnijeg voća sa plantaža porodice Jevtić.  Voće od koga se proizvode Jevtić voćne rakije dar su plodne Stiške ravnice na kojima se nalaze plantaže.

Pečenjem u bakarnim kazanima  kako nalaže tradicija pravi se voćna rakija Jevtić. Poštuje se u celosti  postupak tradicionalnog načina proizvodnje rakije  uz primenu i kontrolu celog procesa najsavremenijom  tehnologijom.  Destilat  od šljive odležavaju  i stare u hrastovim buradma, dok voćni destilati odležavaju u inox cisternama

Ono što Jevtića izdvaja od konkurencije i svrstava ga u odabrano  društvo proizvođača kvalitetne rakije, je činjenica da je svaka flaša  rakije sa oznakom “Jevtić Rakije” proizvedena od 100% najboljeg voća, bez dodatnih aroma,  bez veštačkih boja

 

Ponuda Jevtić Rakije:

Šljivovica

Rakija Šljivovica proizvedena od probranih plodova najkvalitetnije šljive, tradicionalnim načinom proizvodnje uz primenu najsavremenijih saznanja u proizvodnji voćne rakije. Rakija jedinstvenog  mirisa i ukusa.

viljamovka jevtić

Viljamovka

Rakija Viljamovka proizvedena od probranih plodova kruške vilijamovke iz sopstvenog zasada, tradicionalnim načinom  proizvodnje uz primenu najmodernije tehnologije i saznanja u proizvodnji voćnih rakija.

Dunjevača

Rakija Dunjevača proizvedena od probranih plodova dunje iz sopstvenog zasada, tradicionalnim načinom proizvodnje uz primenu  savremene tehnologije.

Kajsijevača

Rakija Kajsijevača proizvedena je od probranih plodova kajsije iz sopstvenog zasada, tradicionalnim načinom proizvodnje uzprimenu savremene tehnologije.

Jevtić rakije izlagane su na Novosadskom sajmu, Etno sajmu u Beogradu, i drugim sajmovima na kojima su osvajale nagrade. Za voćne rakije od dunje i kajsije na Novosadskom sajmu 2009. osvojene su zlatne medalje, a rakiji viljamovki dodeljena je   srebrna medalja

Osvojene nagrade na sajmovima:

NOVOSADSKI SAJAM 2010.

-vilijamovka – zlatna medalja

-dunjevaca – srebrna medalja

-kajsijevaca – srebrna medalja

NOVOSADSKI SAJAM 2009.

-vilijamovka – srebrna medalja

-dunjevaca – zlatna medalja

-kajsijevaca – zlatna medalja

MEDJUNARODNI SAJAM VINA NEGOTIN 2010

-viljamovka – prva nagrada

-dunja 2009 – treca nagrada

-zahvalnica – sajam vina i meda negotin

RAKIJA FEST  2010

-viljamovka – srebrna medalja

-dunjevača – srebrna medalja

-šlivovica  -bronzana medalja

Knićaninova 14

12 000 Požarevac

Srbija

Tel: +381 (0)12 531-085

Mob:063 271-153

E-mail: office@jevticrakije.rs

Sajt: http://www.jevticrakije.rs/