Jezdić rakije

Rakije koje pravi glumac Nenad Jezdić

Nenad Jezdić popularni glumac pre 12 godina u malom selu Zabrdici pokraj rodnog Valjeva, posadio je prve voćke. Na samo 70 ari zemlje koju je dobio u nasledstvo zasadio je višnju, voće koje ne traži puno rada a uvek rađa. Iz godine u godinu imanje se širilo i danas na 15 hektara zemlje uzgaja višnje, šljive, dunju i kruške. Iz sve snage posvetio se voćarstvu. Napravio je destileriju i pokrenuo proizvodnju rakija od probranih plodova višnje, šljive i dunje koje je nazvao darosava, leposava i dikosava a od skoro proizvodi i rakiju od kruške. Osim proizvodnje rakije Jezdić planira da se posveti i seoskom turizmu.
rakije jezdic srbija

Još u detinjstvu je bio okružen ljudima koji su pekli rakiju, pričali o njenom kvalitetu, načinu za najbolju proizvodnju. Otuda i ljubav prema voćarstvu i rakiji.

U početku kada je posadio prve voćke, taj posao je bila emocija. Jezdiću je bila namera da ima svoj mali voćnjak, mesto na kome će moći da provede nekoliko dana kada je slobodan, a uz to i da ima zanimaciju. Kasnije je počeo da otkupljuje zemlju od meštana, i sada pod zasadom voća ima 15 hektara zemlje.

Kako sam kaže u tu priču ušao je iz potrebe da uradi nešto konkretno, što može da se vidi i materijalizuje. Uvek je imao osećaj da je veoma lepo napraviti nešto, gajiti nešto, proizvoditi nešto.

Da bi zemlja koju je kupio bila plodna i mogla da rađa, Jezdić je dve godine bio bitku sa korovom i bagremom. Iako su ga ubeđivali da je ovo područje bezvodno, iskopao je tri arterska bunara dubokih stotinak metara. Zatim je postavio protivgradnu mrežu, koja ima dvostruko dejstvo. Štiti od grada, i mladim stablima pravi hlad kada je najveća vrućina.

U proizvodnji rakije primenjena je stara tehnologija, koja se ni po čemu ne razlikuje od savremene. Sem vinskog kvasca i još nekih sitnih sadržaja, rakija Jezdić ne sadrži ništa drugo osim voća. Plod od kojeg se dobija rakija Jezdić je odnegovan, odkoštičen, kako bi primio svu plemenitost odležavanja u buretu.

Pošto je obezbedio sve uslove potrebne za gajenje voća, glavni cilj mu je da napravi najbolju rakiju u regionu.

Iako se u početku posvetio ovom poslu iz ljubavi sada sve radi ozbiljno. U voćnjake je uložio dosta sredstava, podigao je nove zasade voća. Jezdić se trudi i daje sve od sebe da njegova rakija može da parira škotskom viskiju, francuskom konjaku i ostalim najkvalitetnijim pićima.

Uveliko je ušao u svet proizvođača voća i rakije, i zvanično je jedan od naših najboljih proizvođača rakije.

Na Novosadskom sajmu 2012 godine ubrani plodovi iz Jezdićevog voćnjaka , pretočeni u rakiju, okitili su se sa tri zlatne medalje: za šljivu, višnju i medicu.

Po rečima Nenada Jezdića uzgajanje voća i proizvodnja rakije ga ispunjava i pričinjava zadovoljstvo. Možda je i najpoznatiji primer životnog stila koji ima sve više pristalica.

Rakije Jezdić ponuda:

šljiva

višnja

kruška

mednica

Rakije Jezdić možete naručiti online. Pakovanja su čokanj od 0,04 l I boca od 0,7l.

Prodaja i distribucija Alambik Art d.o.o.

Telefon: Dragan +381 63 349969

E-mail: dragan@jezdicrakija.com

Sajt: http://www.jezdicrakija.com/