Rakije Zlatna Dolina

 

rakije zlatna dolina

Sela Lužničke doline kod Užica poznata su po kvalitetnoj  rakiji. Jedno od tih sela je  i selo Karan  u kome je Gvozden Ivanović  još početkom prošlog veka snabdevao užičke kafane  visokokvalitetnom šljivovicom. Na imanje Gvozdena Ivanovića posle Drugog svetskog rata došao je Dimitrije Kovačević koji se oženio sa Gvozdenovom ćerkom  i nastavio proizvodnju vrhunske rakije.  Danas  se Dimitrijev sin Dragomir stara da duga tradicija ostane sačuvana. Stari recepti proizvodnje rakije  primenjuju se i danas. Rezultat  iskustva i znanja četiri generacije, koje su od  voća iz sopstvenih voćnjaka pravile  vrhunsku rakiju je prepečenica   “Zlatna dolina”.

Idealne sorte za proizvodnju rakije šljivovice  su  šljiva požegača, čačanska lepotica,  valjevka  i crvena ranka.

Porodica  Kovačević proizvodi  rakiju Zlatna dolina na tradicionalan način, bez korišćenja hemijskih sredstava u proizvodnji  kako same šljive, tako  i aditiva u proizvodnji rakije.  Rakija se čuva dugi niz godina u hrastovim buradma, koja je dodatno oplemenjuju. 100% je   prirodni proizvod koji nema konkurencije među šljivovicama.

Zlatna dolina u ponudi za prodaju ima i rakije stare 21 godinu!

Od najboljih srpskih sorti šljiva, koje u užičkom kraju daju najkvalitetnije plodove nastala je rakija Zlatna dolina. Sakupljanje šljiva počinje krajem leta – početkom jeseni, a potom se šljive stavljaju u drvene kace  na previranje .Odmah po previranju vrši se destilacija a zatim  se rakija odlaže u burad od hrastovine.

Kakav će kvalitet šljivovice biti zavisi od sorte šljive, tehnologije pri pečenju tj destilaciji i od toga u kojim se buradima rakija čuva.

Ono što rakiju  Zlatna dolina  odvaja od većine rakija u Srbiji su  tradicija duga skoro jedan vek, najbolji plodovi  pozegače, crvene ranke i trnovače, kao i čuvanje rakije u hrastovim buradma i do  25 godina. Rakija odležavanjem od hrasta uzima aromatične materije, postaje uljastija, pitkija i tamnije boje. Posle dužeg čuvanja rakija je pitka kao mleko.

Tradicionalna proizvodnja, kao i lični pečat koji destilerija Zlatna dolina  daje kvalitetu svojih rakija interesantni su potrošačima i u našoj zemlji i u inostranstvu. Rakija Zlatna dolina izvozi se  u Švajcarsku i Australiju.

Zlatna Dolina je  ime koje je postalo sinonim za dobru srpsku šljivovicu.

Ponuda rakije  Zlatna Dolina

12 Godina stara

Prva rakija  sa kojim se izašlo na tržište, i koja je za kratko vreme našla put do mnogobrojnih kupaca. Flašira se 12 godina posle odležavanja  u hrastovom buretu. Rakija intezivnog mirisa, bistre tamno-dukat žute boje, izuzetno pitka.

2 Godine stara

Jaka i osvežavajuća rakija, 2 godine odležala u hrastovom buretu a nakon toga flaširana u eksluzivne boce. Bistra, zelenkaste boje,čistog mirisa, pitka. Služi se kao aperitiv rashlađena na 18 C.

Rakija od dunje 

Rakija upečatljivog voćnog ukusa.

medovina zlatna dolina

Medovina

Potpuno prirodan liker voćno medne arome i ukusa.

Rakija od jabuke 

Rakija dobijena od autohtonih sorti jabuka.

6 godina stara rakija od šljive

Pitka prepečenica od šljive. Posle destilacije odležala je 6 godina u baradima od hrasta kitnjaka.

Osvajač  je sledećih priznanja:

Šampion sajma – Novi Sad 2004

Velika zlatna medalja –Svet vina 2004  Beograd

Zlatna medalja – Koštunići 2004

Velika zlatna medalja – Novi Sad 2005

Zlatna medalja – Festival voćnih rakija- Užice 2006

Velika zlatna medalja – Novi Sad 2008

Velika zlatna medalja – Rakija fest 2008 Beograd

Velika zlatna medalja – Novi Sad 2009

Zlatna medalja – Rakija fest 2009 Beograd

ZLATNA DOLINA,

31 204 Karan kod Užica

Tel :+ 381 31 803 018; + 381 64 2788 397; + 381 64 41 37 445

E-mail: info@zlatnadolina.net

Sajt: http://www.zlatnadolina.net/