Turska Letovanje

Turska letovanje

Turska, spada u turistički najrazvijenije drzave Mediterana. Preko 15 milona turista godišnje, poseti Tursku. Zemlja velikih kontrasta, zemlja u kojoj se prepliću staro i novo. Malobrojne su države na svetu koje se mogu pohvaliti sa tako velikim brojem  turističkih atrakcija. Neke od njih stare su i nekoliko hiljada godina.

Priroda Turske je nešto posebno.Kilometarski duge pešcane plaže, tirkizno plavo more, prelepi pejzaži, ugodna klima,  bogat biljni i životinjski svet  čine je omiljenom destinacijom za letovanje Turska.  Sem predivne prirode, Turska je prepuna turističkih atrakcija koje ne smete zaobići ukoliko ste se odlučili za Letovanje u ovoj prelepoj zemlji.

Aja Sofija nalazi se u samom centru Sultanahmeta pokraj Plave džamije Izgrađena je kao crkva, potom je preinačena u džamiju, a zatim u muzej. Predstavlja  remek-delo Vizantijske arhitekture i umetnosti.

Plava džamija  sa šest visokih minareta  jedina je takva džamija u Turskoj. Izgrađena je u periodu  od 1609 -1616. Nalazi se u samom centru Istanbula pored Aja Sofije.

U blizini grada Denizlija nalaze se Pamukkale  kompleks mineralnih izvora, koji ima neobičan  oblik plitkih terasastih bazena, koji su nastali prelivanjem mineralne vode i taloženjem minerala.

12 kilometara duga plaža Patara jedna je od najdužih peščanih plaža na celom Mediteranu. Pored plaže mogu  se videti drevne rimske ruševine i raznolike peščane dine. Prema legendi selo nedaleko od plaže je mesto gde je rođen Sveti Nikola.

Istanbul – grad koji ima dušu, je ekonomsko i kulturno središte Turske. Jedini grad na svetu koji je smešten  na dva kontinenta, Evropi i Aziji. Grad koji ne zaostaje po ničemu  od evropskih metropola Londona, Pariza ili Rima.

U samom centru grada u naselju Sultanahmet, nalazi se većina  znamenitosti. Od Aja Sofije, Plave džamije do  Topkapi palate. Preko 4000 prodavnica nalazi se u Velikom istambulskom bazaru. Istanbul  predstavlja živi muzej. Sve što  budete videli i posetili ostaviće Vas bez daha. Pored  Sultanahmeta, u Istanbulu valja posetiti  i Besiktas, četvrt u kojoj se nalaze najpoznatiji  svetski hotelski lanci. Preporuka je da posetite  Ciragan Palace Kempinski hotel  smešten u palati sultana koji se nalazi uz sam  Bosfor.

Najpoznatije destinacije za letovanje u Turskoj:

Alanja, udaljena 120 km od aerodroma u Antaliji, smeštena na jugoistoku mediteranske obale,   u velikom zalivu, između planine Taurus i Sredozemnog mora je jedan od najlepših turističkih centara Turske. Moderni hoteli u centru Alanje, predivna  priroda, mnoštvo  radnji, bogat  nocni život,  čine ovaj grad privlaćan za sve veći broj turista iz celog sveta.  Nocni provodi u   klubovima i diskotekama pružaju gostima  doživljaj za pamćenje i nezaborav. U samom gradu smeštene su plaže i hoteli, a uz obalu načičkani barovi, kafei i restorani u kojima možete uživati u ukusima nacionalne kuhinje.

 

Side spada u najpopularnija letovališta Turske. Ovaj grad nalazi se na  malom poluostrvu u Sredozemnom moru, na 75 km  udaljenosti od Antalije. Side na ovom prostoru datira od  VII veka pre nove ere. Brojni ostaci iz antičkog vremena kojima je grad okružen, uključujući i Apolonov hram, veliki rimski amfiteatar, su mesta na kojima su brojna dešavanja i u današnje vreme. Veliki broj restorana, barova, prodavnica sa  suvenirima, u kojima se možete opustiti i uživati u  veličanstvenom zalasku sunca. Zbog svojh dugih peščanih plaža Side je jedna od najpoželjnijih destinacija za turiste iz celog sveta.

 

Kemer, poznata turistička destinacija Turske  nudi brojne lux hotele, originalne sadržaje, mogućnost za dobar šoping, obilje zelenila, provod  u brojnim restoranima, diskotekama i klubovima. Najluksuznije je letovalište Turske. Ukoliko perferirate luksuz i zabavu, Kemer  je pravo mesto za Turska  letovanje 2014.

Na svega 40 km od aerodroma u Antaliji nalazi se Belek. Luksuzni hoteli okruženi gustim borovim šumama, duge peščane plaže, blizina brojnih istorijskih lokaliteta , ljubiteljima antičke kulture pruža mogućnost za sadržajni boravak. Veliki broj vrhunskih golf terena nalazi se u blizini hotela. Golf tereni koji će zadovoljiti kriterijume kako profesionalnih tako i amaterskih igrača. Idealna destinacija za letovanje 2014.

Antalija  je  godinama najposećenije tursko letovalište. To je destinacija na kojoj i Turci letuju. Ono što Antaliju  čini veličanstvenom su prelepe plaže, luksuzni hoteli koji vam nude sve što poželite i  istorijske znamenitosti. Glavni i najveći  grad, turistička prestonica, biser mediterana Antalija,nalazi se na krajnjem jugu Turske. Ovaj grad  smešten je u antalijskom zalivu na obali Sredozemnog mora.

Atraktivni bulevari, brojni šoping centri, bogat noćni život, šetališta pod palmama nalaze se u savremenom delu Antalije. Kaleiči  – stari deo centra podignut oko stare luke, karakterišu  uske popločane ulice i stare drvene kuće oivičene gradskim zidinama. Stare kuće pretvorene su u hotele i turističke prodavnice.  U ovom delu grada mogu  se videti tragovi vizantijske i romanske arhitekture.

Antalija glavni grad turskog turizma  je poznata po zlatnim plažama, Kleopatra Lara i Konyaalti.

Turska  letovališta su poznata po velikom broju  porodičnih i luksuznih hotela, koji gostima nude vrhunsku uslugu i  bogati sadržaj.  Na letovanju možete  uživati u golfu, plivanju u otvorenom i zatvorenom bazenu, tenisu, teretani.  Sve što vam eventualno zatreba, možete pronaći upravo u hotelu. Uplatom Ultra-All-Inclusiv usluge  praktično Vam ne trebaju pare. Pored visokog nivoa usluge, brojni sadržaji za decu,  SPA centar, teniski teren, fitnes centar, odbojka na plaži, košarkaški teren, stoni tenis, diskoteka, sportovi na vodi su Vam na raspolaganju. Jedino mesto na svetu gde u hotelima sa 5* i allinclusive uslugom za relativno “male” pare možete da doživite takav luksuz.

Turska zemlja bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa, prirodnih lepota, sunca, mora, i planina, zemlja gostoljubivih i srdačnih domaćina, postala je zadnjih godina  najtraženija destinacija  za letovanje.  Mnogobrojna mondenska letovališta posećuju turisti  celog sveta  svih starosnih dobi.

Jedno je sigurno – Turska   će Vam pružiti nezaboravno letovanje, uživanje na obali mora   dobar provod u letovalištima  stvorenim za zabavu.

Turska – Najbolja destinacija za letovanje, koja najviše pruža za dati novac. Pravi odmor po  veoma povoljnim cenama‎. Turska, turistima nudi potpuno drugačije sadržaje od drugih destinacija. Idealna kako za  romantične duše, za ljubitelje šopinga ali i one koji noć planiraju za  lude provode do ranih jutarnjih časova.