Najlepša mesta za letovanje Grčka

Miko0nos Grčka letovanje

Grčka nudi mnobrojna  zadovoljstva u najrazličitijim oblicima. Na vama je da izaberete ono što je najbliže vašim zahtevima i potrebama. Izbor mesta za letovanje u Grčkoj ima na pretek. Najbolje plaže i ostrva ove prelepe zemlje, svake godine su stecište hiljadama  turista  kako iz Evrope tako i iz Srbije.

Santorini

Santorini je ostrvo koje ima mnogo toga da ponudi.  Magični izgled i različite plaže na koje ljudi iz celog sveta dolaze kako bi uživali u predivnom zalasku sunca. Glavni grad ostrva je Firu, sa neverovatnim  i jedinstvenim noćnim životom. Na Santoriniju se nalazi i Kamari  jedna od najpopularnijih svetskih destinacija za džet set i mlade osobe. Za ljubitelje vina vinarije na Santoriniju su poznate po prostorijama za degustaciju a vinarija “Vulkan” ima muzej posvećen pravljenju vina i degustaciji.

Zakintos

Zakintos Jonsko ostrvo sa obalom  dugom 128km, tipično mediteranske klime  sa dugim sunčanim letima i kišovitim zimama. Prelepe peščane plaže i kristalno čisto more su glavni razlog zbog čega treba  posetiti ovo ostrvo. Navađo je  najpopularnija plaža za slikanje i najčuvenija Grčka plaža u svetu.

Krit

Među najlepša mesta za letovanje Grčka spada i Krit, najveće grčko ostrvo, sa predivnim plažama ,divnim pogledom na more, bogatim noćnim životom. Za naturiste tu je i najpoznatija i najbolja nudistička plaži u Grčkoj – Crvena plaža.

Mikonos

Jedno od najpopularnijih i najposećenijih grčkih ostrva Mikonos  smešteno je u centralnom delu Egejskog mora.  Kristalno čisto more, živopisna sela,  300 sunčanih dana godišnje, lud noćni provod, lepi predeli, zlatne peščane plaže. Mikonos je kombinacija predivne prirode i stalne zabave.

Skiatos

Malo grčko ostrvo poznato  po  velikom broju prelepih plaža.  Glavni grad i jedino naseljeno mesto na celom ostrvu je Skijatos. Uske uličice, brojni restorani i taverne, prelepo šetalište, zelene borove šume, duga peščana plaža sa  kristalno čistom vodom, noćni život koji je veoma raznovrstan , čine da ovo malo grčko ostrvo bude  privlačno za turiste.

Lefkada

Sa razlogom  ga zovu ostrvom boja. Ostrvo je i dobilo ima po  beloj  boji stena, šljunka i peska. Osim veličanstvene i nesvakidašnje prirodne lepote, na ostrvu je obilje  kulturnih i zabavnih sadržaja. Lefkada je ostrvo bujne vegetacije, nesvakidašnjih plaža, prelepih trgova,ostrvo  koje tek čeka da bude otkriveno.