Rakije podruma Lukić

rakije podruma Lukic

Na udaljenosti 80 km od Beograda , okruženo obroncima planina Rajac i Rudnik u selu Babajić nalazi se gazdinstvo i podrum Lukić. Poznato je da je područje Kolubarskog okruga pogodno za gajenje voćaka, naročito šljiva.

U gazdinstvu Lukić rakija od šljive  proizvodi se već više od jednog veka. Od voća posađenog na sopstvenom zemljištu ubiraju se plodovi za proizvodnju rakije.

Posle smtri najstarijeg člana porodice 2007 godine bračni par Slađana i Zvonko Lukić svu svoju ljubav i novčana sredstva uložili su u voće od koga nastaju rakije koje su pobrale brojne medalja na takmičenjima. Usavršavali su se, sticali znanja,  dugo učili o proizvodnji rakije, posećivali seminare i tražili savete od iskusnih ljudi.

Svakodnevno ulažu u tehnologiju, a ono što nihovu rakiju čini  unikatnom je najkvalitetnije voće. Dvostruka destilacija, primena savremenih tehnoloških postupaka u preradi voća, za rezultat imaju  rakije visokog kvaliteta.

Rakija posle destilacije sazreva i odležava u hrastovim buradma, zatim se puni i pakuje u ambalažu.

Kako bi asortiman voćnih  rakija upotpunili   u voćnjacima osim sorti šljiva Čačanka rodna, ranjača, požegača, timočanka i čačanska lepotica,  posadili su dunju, kajsiju i viljamovku.

Vinogradi Podruma Lukić prostiru se na površini od  3ha. Od sorti vinove loze gaji se šardone i pino noar, a podignuti su novi zasadi tamjanike.

Iz godine u godinu na sajmovima rakije  njihovi štandovi su sve posećeniji.

Zaštitni znak podruma je rakija stara dest godina pod nazivom  „Dekada“, proizvedena od  sorti šljiva ranka i požegača. Najstariji destilat ove rakije  je iz 1997.god. Na svim sajmovima i ocenjivanjima Dekada“ je odlikovana  velikom zlatnom medaljom za kvalitet.

Osim „Dekade“ proizvodni  asortiman porodice Lukić čine i rakija šljivova prepečenica stara tri godine, proizvedena od šljive ranke, požegače i čačanke rodne. Tu su i voćne rakije od dunje, kajsije, kruške Viljamovke, jabuke i loze.

Rakije podruma Lukić postigle su veliki uspeh ne samo u  Srbiji, već i u inostranstvu. Nihove rakije plasirane su na tržište  u Sloveniji, Nemačkoj, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja.

Kontakt podaci :

Podrum Lukić

Babajić

14240 Ljig, Serbia

Tel: +381 11 31 31 283

Fax: +381 11 36 12 870

Sladjana Lukić – Direktor

Mob: +381 64 15 14 624

Proizvodnja i prodaja:

Zvonko Lukić

Mob: +381 63 313 083

office@podrumlukic.rs