Rakije podruma Plazinić

voćne rakije plazinić

U porodici Plazinić  dobra rakija  se peče od pamtiveka. Vlasnik podruma Milan Plazinić proizvodnju rakije započeo je 1992. Uz primenu najnovijih tehnologija i saznanja o rakiji, u podrumu koji se nalazi ispod planine Jelice u selu Premeća  proizvodi se rakija od najkvalitetnijih sorti šljiva požegače, crvene ranke i dragačice.

Sunce, pogodna klima  i zemlja, kao i vredni žitelji doprineli su da ovo bude vekovima jedan od najpoznatijih voćarskih krajeva.

Od 1992 godine  svake godine, sa puno ljubavi u ovom podrumu proizvode se  destilacijom u tradicionalnim bakarnim kazanima, voćne rakije vrhunskog kvaliteta, od probranog voća iz  voćnjaka čačanskog kraja.

Voćne prirodne rakije  proizvedene u podrumu Plazinić  nakon pečenja  godinama odležavaju u hrastovim buradma, gde sazrevaju i dobijaju prepoznatljiv miris, aromu, i ukus. Rakije ovog podruma ne samo da su prepoznatljive po kvalitetu već i po lepoj ambalaži.

Stručnjaci za rakiju sve rakije proizvedene u podrumu Plazinić ocenili su veoma visokim ocenama.

Najskuplja rakija iz ovog podruma je  proizvedena daleke  1994. godine. Njena cena je 50 evra za pakovanje od 0,5l.  U podrumu, razume se, ima i vrednijih rakija, ali one zbog ograničene količine nisu za prodaju.

Rakije podruma Plazinić

PREMIUM Šljivovica (15god.)

Rakija proizvedena od probranih autohtone sorte šljive Dragačice. Rakija sazreva 15 godina u buradma od odabranog hrasta kitnjaka.

Šljivovica (8 god.)

Rakija proizvedena od probranih plodova autohtone sorte šljive Dragačice.Posle destilacije 8 godina sazreva u buradima od odabranog hrasta kitnjaka.

Šljivovica (3 god.)

Šljivovica prepečenica, proizvedena od  probranih  plodova autohtone sorte šljive Dragačice. Posle destilacije 3 godine sazreva u buradima od odabranog hrasta kitnjaka.

Dunjevača

Rakija proizvedena od  brižljivo probranih plodova dunje , koja nakon višegodišnjeg sazrevanja i negovanja u staklenim balonima dolazi do pravih ljubitelja i poznavalaca ovog pića.

Klekovača

Proizvedena je tradicionalnim postupkom od destilata odabranih sorti šljiva oplemenjenih plodovima kleke.

Travarica

U travarici porodice Plazinić skladno se prepliću mirisi lekovitog bilja i starih šljivovica.

Višnjevača – liker

Voćni liker od višnje, proizveden je od skladno ukomponovanih rubin crvenih macerata plodova višnje, višnjevog destilata i šećera.

Vilijamovka

Svaki plod kruške je brižljivo odabran. Destilacijom u  tradicionalnim bakarnim kazanima dobijena je vilijamovka koja tek posle višegodišnjeg sazrevanja i negovanja dolazi do ljubitelja rakije od kruške.

Jabukovača

Rakija proizvedena od mešovitih sorti jabuka uzgajanih  na  osunčanim padinama planine Jelice. Rakija prefinjene arome i mekoće.

Malinovača

100% prirodna rakija od maline, divnog  ukusa i mirisa. Dobijena je maceracijom zrelih malina u destilatu maline. Voćna rakija jedinstvenog ukusa.

Kajsijevača

Prirodna kajsijevača, proizvedena  od najslađih i po aromi najlepših plodova kajsije iz suncem obasjanih voćnjaka.

Orahovača

Prirodna voćna rakija nastala maceracijom mladih orahovih plodova u osmogodišnjim šljivovim destilatima. Aromatičan i prijatan ukus daje posebnost ovoj rakiji.