Italija leto

Lido di Jesolo Italija

Svakako jedna od najpopularnijih turističkih destinacija je Italija koju godišnje poseti  preko četrdeset milona turista. Bogata kulturno istorijska baština, povoljan  prirodno geografski položaj, čine Italiju  privlačnom turističkom destinacijom za letovanje. Italija  je okružena sa nekim od najlepših mora, pa je zato logično  da važi za  savršenu destinaciju za letovanje

Italija izlazi na pet mora: Sredozemno, Jadransko, Jonsko, Tirensko i Ligursko. Italijanska  obala obuhvata ostrva Siciliju i Sardiniju, kao brojna manja ostrva. Najpoznatija letovališta  Italije su Lido di Jesolo, Rimini, Sardinija, Sicilija, Linjano, Mondelo i  Sorento.

Nema osobe koja bar jednom nije poželela da kroči na tlo Apeninskog poluostrva, zemlju fascinantnih gradova, egzotičnih ostrva i azurnog mora.

Italija leto 2015 neka bude  Vaš izbor  za odmor.

Poznata letovališta sa prelepim peščanim plažama, sportskim terenima, barovima, pešačkim stazama, danas su centar uživanja i dobrog odmora turista iz čitavog sveta.

Italija je jedina evropska zemlja koja je tokom istorije odigrala tako važnu ulogu u razvoju ljudske civilizacije, što se može videti na svakom koraku. Kada se tome dodaju prirodne lepote, predivna obala i plaže, odlična kuhinja  i čuvena italijanska vina  jasno je zašto je Italija idealno mesto za odmor.

Italijanska kuhinja široko je prihvaćena u svetu. Pica, špagete, lazanje, i ostali italijanski specijaliteti jedu se svuda u svetu.  Italiju godišnje poseti ogroman broj svetskih putnika koji uživaju  u specijalitetima italijanske mediteranske kuhinje.

Osim po turističkim znamenitostima Italija je poznata u svetu i po visokoj modi, arhitekturi, umetnosti i dizajnu.

Miss Liberty turistička agencija za sezonu 2015 pripremila je bogatu ponudu  aranžmana Italija leto u poznatim letovalištima Rimini i Lido Di Jesolo. Smeštaj je u hotelima različitih kategorija.

Rimini

Rimini  je najpopularnije odmaralište koje se nalazi na italijanskoj obali Jadranskog mora. Nalazi se na istočnoj obali Italije, na oko 320 km južno od Venecije. Plaže Riminija  zahvaljujući svojoj lepoti poznate su širom sveta. Važe za najsigurnije plaže u svetu , zbog čega u Riminiju letuju porodice sa malom decom. Ova rivijera preko 160 godina je omiljeno evropsko letovalište. Rimini je mesto koje rado posećuju  kako turisti iz celog sveta tako i Italijani.

Brojni muzeji, spomenici kulture još iz doba Starog Rima i doba Renesanse čine ovaj grad atraktivnim.  Poznati reditelj Frederiko Felini  rođen je u ovom gradu. Park u centralnom delu grada nosi ime ovog umetnika.

Ovo letovalište pruža odlične uslove  za letovanje, svim generacijama i kategorijama  gostiju, od porodica sa decom, do mladih koji su  željni zabave. U Rimini u velikom broju dolaze Italijani koji uživaju u svom moru, plažama i  odličnoj hrani.

Rimini ima sopstveni aerodrom, do koga lete  low cost i druge avio kompanije.

Ukoliko odlučite da provedete Italija leto u Riminiju obavezno  posetite crkvu San Giuliano Martire, katedralu iz 13 veka, Avgustov slavoluk, Tiberijev most, Sismondo zamak , a možete otići i do San Marina, državu koja je od Riminija udaljena svega 10 kilometara.

Za ljubitelje šopinga u Riminiju je otvoren  jedan od najvećih šoping molova u Italiji – La Befane. Tokom sezone otvorene su brojne prodavnice, restorani, šoping centri, klubovi i barovi.  Kako je Rimini morski grad u njemu je puno dobrih  restorana  u kojima možete probati specijalitete od morskih plodova . Cene hrane nisu visoke pa tako dve osobe mogu večerati  u nekom od restorana za manje od 20 eura.

Ukoliko želite provod u klasičnim klubovima u Riminiju ih nema , ali možete otići do grada Riccone koji je udaljen od Riminija petnaestak minuta vožnje. Do diskoteka koje se nalaze zapadno od plaže  možete otići autobusima koji vrše besplatan prevoz.

Ovo poznato letovalište na obali Jadranskog mora je destinacija sa bogatom ponudom kulturnih i zabavnih sadržaja.

Italija leto– aranžmani  za Rimini  u hotelima različitih kategorija, po veoma povoljni cenama  u ponudi su agencije Miss Liberty.

Lido Di Jesolo

Lido Di Jesolo je jedna od najomiljenijih turističkih destinacija  Italije ali i u Evrope.  Ovo predivno  turističko mesto nalazi se u severozapadnom delu Jadrana tačnije smešteno je na Venecijanskoj Rivijeri. Udaljeno je svega 40 km od Venecije.

Lido di Jesolo već godinama nosi  epitet evropskog Majamija, što zbog izuzetne ugostiteljske ponude, što zbog  prelepih plaža, sunca i bogatog noćnog života

10 kilometara dugačko šetalište  u ovom čuvenom letovalištu na severu Jadrana, povezuju brojni trgovi na kojima su smešteni restorani, kafići, diskoteke i brojne radnje. Akva park i Golf klub nalaze se na  zapadnoj strani Lido di Jesola.

Lido di Jesolo poslednjih godina beleži vrtoglavi rast turista. 15 kilometara duga  peščana plaža, veliki broj hotela, rezidencija, apartmana i  vila, brojni restorani sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom, barovi, noćni klubovi, parkovi za zabavu, tržni centri, butici, prodavnice suvenira i čuvene prodavnice kože, posetiocima su na usluzi  Sve je u Lido Di Jesolo podređeno  turizmu.  Blizina Venecije i veoma dobri uslovi za jedan lep i aktivan godišnji odmor su razlozi  zašto je mnogobrojnim turistima Lido Di Jesolo  izbor za  Italija leto.

Svaki hotel ili rezidencija imaju svoju plažu, kompletno opremljenu ležaljkama i suncobranima.

Diskoteke i noćni klubovi koje leti poseti veliki broj mladih  iz cele Evrope, čine da noćni život bude izuzetan.

Tu su i sjajni sadržaji  kako za decu tako i za odrasle, poput  zabavnih parkova „Aqualandia i „Jolly Roger“, karting staze.

Na plažama se nalaze  kafići, a u ponudi su i sportski sadržaji za sve uzraste.

Iako je u mestu veoma živo, u Lido Di Jesolo  nema puno istorijsko – kulturnih znamenitosti.

Možete otići na jednodnevni izlet do romantične  Venecije, grad bogate istorije i raskošne lepote.

Sa ovako bogatom ponudom  Lido di Jesolo turistima  pruža zaborav od svakodnevnih briga, obaveza i jednoličnog života. Na peščanim plažama  svaki dan su zabave, turniri i takmičenja. Ovo mesto živi od turizma, zato su se domaćini potrudili  da sve podrede željama turista  koji se ovde osećaju kao kod kuće.

Provedite Italija leto u Lido di Jesolu. Bilo da letujete porodično, sa voljenom osobom ili društvom, nakon odmora u ovom gradu vratićete se kući prepuni utiska i poželeti da se opet vratite.