Španija leto

Majorka

Španija je zemlja velikih geografskih i kulturnih različitosti, koja  već decenijama važi za veoma atraktivnu evropsku destinaciju za letovanje. 300 sunčanih dana u godini, 500 španskih plaža sa prestižnom oznakom  “Plava zastava” smešta Španiju ubedljivo u top destinaciju za letovanje. Špansko primorje podeljeno je na dvadeset obala od kojih su najpoznatije Kosta Verde, Kosta da Morte, Kosta Brava, Kosta del Sol, Balearska i Kanarska obala.  Putovati u Španiju  ne podrazumeva samo uživanje u suncu,  dobroj hrani i gostoprimstvu domaćina, već podrazumeva i otkrivanje bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa Španije  u kojoj su razne civilizacije tokom duge  istorije pronalazile  svoj dom.

Letovanje u Španiji postalo je popularno zadnju deceniju, i nije više samo privilegija bogatih. Španiju svrstavaju u tri najposećenije zemlje na svetu. U prilog tome je podatak da je godišnje poseti preko 50 miliona turista. Španija je egzotična zemlja, prepoznatljiva po opuštenom načinu života, nacionalnoj kuhinji, folkloru i mnogobrojnim svečanostima. Brojna su mesta koja vredi posetiti u Španiji. Jedno od njih je prestonica Španije – Madrid, a tu je i živahni primorski grad i ujedno  najlepši grad na svetu  Barselona.  Tu su i  Sevilja, Granada, Kordoba, Balearska i Kanarska ostrva.

Osim velikih plaža, zabavnog noćnog života u  Španiji ćete uživati  u ukusnoj hrani, atmosferi u malim restoranima, gostoprimljivosti domaćina. Ne propustite da probate gaspaćo, paelju i tortilju, tipične španske specijalitete koji se služe širom Španije.

Zbog velikog broja klubova, diskoteka i barova na plaži, španska obala uživa veliku popularnost kod mlađe populacije  ali nudi i savršene uslove za porodični odmor.

MAJORKA

Najveće špansko ostrvo Majorka nalazi se u Balearskom arhipelagu. Važi za jednu od najlepših turističkih destinacija Evrope, pa i sveta. Zbog izuzetnog geografskog položaja, klima na ostrvu je veoma prijatna  sa dugim i suvim letima. Bujna vegetacija, kristalno čisto  i plitko more sa prirodnim peščanim plažama, čine  Majorku jednim od retkih mesta gde je očuvana priroda i gde miris borovine možete osetiti na svakom koraku. Najveća luka, administrativni centar i glavni grad ostrva je Palma de Majorka  koji se nalazi  na južnoj obali u istoimenom zalivu. Lokalno stanovništvo je od  prirodnih darova koje Majorka nudi napravilo raj za turiste. Osim kristalno čiste vode i predivnih peščanih plaža Majorka turistima nudi i odličnu zabavu koja zna da potraje celu noć.

Majorka je pravi raj za  turiste koji su ljubitelji  prirodnih lepota, bogatog noćnog života i  koji žele odmor u ekološkoj sredini. Osim u  noćnom životu  turisti mogu uživati  i u nizu drugih aktivnosti. Ono zbog čega većina turista posećuje Majorku su veličanstvene plaže. Bogat sadržaj u hotelima upotpuniće Vaše Španija leto  bilo da je reč o porodičnom letovanju ili o aktivnom odmoru.

Palma de Majorka  je mondensko mesto, u kome se nalaze  luksuznih hoteli u kojima letuju turisti iz celog sveta.

Agencija Miss Liberti je obezbedila aranžmane Španija leto u poznatim letovalištima ostrva  Majorka:

Plaja de Palma

Nalazi se na južnoj obali Majorke i najveća je znamenitost ostrva. 6 km duga peskovita plaža nosi ponosno plavu zastavicu. Brojne radnje, restorani, hoteli visoke kategorije i živahan noćni život karakteristika su ovog letovališta. Plaja de Palma nudi najbolje zabave na otvorenom.

Magaluf

Ovo je jedno od mesta koje ima najbolji noćni život na Mediteranu.Turisti ga posećuju tokom cele godine.  Udaljen je 15 km jugozapadno od Palme de Majorke. Grad je mali, ali mu zato ne nedostaju dešavanja. Plaža duga kilometar i po sa belim peskom i kristalno čistom vodom, duž koje su načičkani pabovi, prodavnice, hoteli čine da ovo mesto živi tokom cele godine. U nekoliko navrata plaža je odlikovana Plavom zastavicom

Kan Pastilja

Od Palma de Majorke i aerodroma udaljena je svega 2 kilometra. Od nekada ribarskog sela postalo je moderno letovalište.Gradskim prevozom odlično je povezano sa Palama de Majorkom. Ovo je jedno od najkoloritnijih naselja na Majorci. Blizina  glavnog grada, brojni restorani i hoteli pružaju najbolju kombinaciju za  uživanje. Kan Pastilja je peščanom plažom spojena  sa letovalištima Plaja de Palma i El Arenal.

El Arenal

Tipičan španski primorski grad, nalazi se na južnoj obali Majorke. Zbog blizine grada Palma de Majorka, i blizine aerodroma, ovaj gradić postao je mesto masovnog turizma.

Ovo turističko mesto popularno je među nemačkim turistima, pa stoga ne čudi da odiše posebnim nemačkim ukusom. Brojni hoteli, radnje , barovi, restorani i kafei, duge plaže pod palmama, mirno more, šetnja duž obale uz suton, je ono što Vas čeka ukoliko je Vaš izbor  Španija leto u  El Arenal –u.

Aqualand, jedan od najvećih vodenih parkova u ovom delu Evrope nalazi se  u blizini El Arenala.

Palmanova

Palmanova  nalazi se 12 kilometara  južno od Palma de Majorke. Sitan pesak na plažama, sportovi na vodi, brojni ugostiteljski objekti su samo deo ponude ovog malog mirnog primorskog mesta, pa se zato preporučuje za porodična  letovanja.

Santa Ponsa

Smešteno u jugozapadnom delu ostrva, ovo malo porodično letovalište udaljeno je od Palma de Majorke 18 km. U živopisnom zalivu je duga peščana plaža, obilje zelenila, a u blizini se nalaze i golf tereni.

KOSTA BRAVA

Ovaj region bogato  obdaren prirodnim lepotama, peščanim plažama smeštenim u morskim uvalama, sa bogatim istorijskim nasleđem, koje možete videti na svakom koraku udaljen je 40 km severno od Barselone. Vrhunski hoteli i apartmani, očuvana prirodna sredina pružaju turistima jedinstven doživljaj.  Ovaj region obiluje mestima koje morate videti.

U regionu Kosta Brave  nalaze se najlepši gradovi, sela i plaže Španije. Kosta Brava  je najpoznatija španska destinacija, poznata po izuzetno burnom noćnom životu. Ovde Vam nikada neće biti dosadno. Restorani, kafići, klubovi, diskoteke, garantuju Vam  dobar provod. Letnje temperature kreću se između 30 i 35 stepeni, dok  se noću spuštaju i ispod 20 stepeni.

Ljoret de Mar

Ovo letovalište veoma je popularno među turistima iz celog sveta.  Jedna je od najposećenijih turističkih destinacija  Španije, a posebno interesantna mlađoj populaciji  zbog izuzetno dobrog noćnog života. Ulice su pune turista i žive tokom 24 časa. Tokom čitave godine u gradu su  razna dešavanja, sve je podređeno posetiocima koji dolaze iz celog sveta. Plaže su lepe i peščane sa kristalno čistom vodom. Mogućnosti za aktivan odmor su velike. Od dugih šetnji do sportova na vodi i golfa.Iz Ljoret de Mara možete skoknuti do Barselone, obići ovaj čaroban grad i upoznati njegove znamenitosti.

Santa Susanna

Od sedamdesetih  godina, veoma popularna turistička destinacija.  2 kilometra  duga peščana plaža, spaja ovo mesto sa susednim Malgrat de Mar. Ovo je mesto u kome ćete osetiti poptpuno opuštenu atmosferu na svakom koraku. Stari deo grada zadržao je  prvobitni šarm srednjovekovnih mediteranskih naselja. Oduševiće Vas uske  kamene, stare zgrade, spomenici kulture i tradicionalan način života.

Magrat de Mar

Letovalište na severoistočnoj obali Španije predstavlja još jedan biser ove regije. Predivne peščane plaže koje važe za najlepše na ovom delu obale najveći su adut ovog mesta. Letovalište pogodno za odmor porodica sa decom.

Kalelja

Ovaj moderan gradić poznato je turističko mesto  Katalonije. More i uređene plaže su najveća atrakcija Kalelja. U Kalelji  možete uživati u vodenim sportovima, internacionalnim restoranima i bogatom noćnom životu,  zbog čega je često izbor mladih i porodica sa decom.