Letovanje Turska

Turska romantična, egzotična i koloritna zemlja, povezuje dva kontinenta, spaja kulturu istoka i zapada, zemlja velikog prirodnog blaga i neprocenjivog istorijskog nasleđa. Na mestima gde su nekada bila mala ribarska sela nikla su mondenska letovališta, koja poslednjih godina  važe za top destinacije za letovanje, koje posećuju turisti  svih starosnih dobi. Turska turistima pruža nezaboravan odmor, odličan provod u gradovima koji su stvoreni za zabavu. Letovališta u Turskoj rasuta su duž obala Egejskog i Sredozemnog mora. Karakterišu ih lepe peščane plaže, gradovi koji su  očuvali tradicionalnu arhitekturi i moderni hotelski kompleksi najprestižnijih svetskih lanaca.

Zbog velike udaljenosti od Srbije, do Turske se stiže najčešće avio prevozom.

Avio prevoz podrazumeva uglavnom čarter letove od Beograda do aerodroma u Turskoj, a zatim se turisti autobusima prevoze do izabranog hotela. Moderan i veliki aerodrom u Antaliji ima mogućnost  da primi više miliona  putnika koji dolaze na letovanje  u  Tursku.

Kušadasi

Ovaj primorski grad smešten na obali Egejskog mora  je najstarije  i najpoznatije letovalište Turske. Zovu ga i Grad Hotel zbog velikog broja hotela koji se nalaze  u  njemu. Duge peščane plaže sa kristalno čistom vodom  su ukras ovog grada. Prostiru se celom dužinom obale Kušadasija. Ladies beach, Long beach, Kustur beach, Downtown beach su najpoznatije. Na bilo koju da odete nećete pogrešiti.

Ova destinacija je privlačna  kako mladima zbog obilja mesta za izlazak tako i starijoj generaciji zbog prelepih plaža i blizine kulturno istorijskih lokaliteta koje vredi videti. Ukoliko ste u Kušadasiju obavezno posetite Pamukkale, Efes Didim, Milet, ostrvo Samos, Troju, jezero Bafa.

Ne bez razloga Kušadasi nosi epitet ”najatraktivnijeg grada na Egejskom moru”.

Belek

Novo sagrađeno  moderno turističko naselje udaljeno je svega 35 kilometara od aerodroma u Antaliji. Najmoderniji hotelski kompleksi smešteni su između borove i eukaliptusove šume. Ovo je jedan od  centara luksuznog turizma Antalijskog zaliva. Izuzetno povoljna klima, zlatne peščane plaže, lux hoteli, raskošna mediteranska vegetacija koje nudi Belek  idealana su  kombinacija za miran odmor i opuštanje. Za ljubitelje antičke kulture u blizini Beleka nalaze se istorijski lokaliteti Aspendos, Perge, Side koje turisti mogu posetiti.

Nacionalni golf park na kome se održavaju svetska takmičenja u golfu takođe je ono po čemu je Belek prepoznatljiv.

U većini hotela odobravaju popuste za porodice. Usluga u hotelima je all inclusiv.

Alanja

Alanja  je udaljena 130 km od aerodroma u Antaliji.  Čisto more, peščane plaže, predivna priroda, istorijski spomenici, brojne radnje, bogat i raznovrstan noćni život očekuju Vas ukoliko je Vaš izbor za letovanje Alanja. Plaže i hoteli u Alanji nalaze se u samom gradu pa je to jedna od prednosti odmora u  Alanji . Uz samu obalu mnoštvo  je barova, čajdžinica, kafea i restorana u kojima možete uživati  u jelima međunarodne i nacionalne kuhinje.

Za mlade barovi i diskoteke otvoreni su do kasno u noć.

Antalija

Grad bogate istorije, modernih zdanja, predivnih plaža, grad sa preko 300 sunčanih dana godišnje, najveća luka Mediterana  svakako je idealna destinacija za odmor. Grad čiji jedan deo podseća na evropske gradove zbog širokih bulevara, modernih zdanja, luksuznih prodavnica, i  drugi deo koji je smešten oko stare luke koji podseća na prošla vremena. U samom gradu puno je  odličnih restorana, prodavnica, diskoteka, svega onog što je potrebno za dobar provod.

Aspendos, Perge, Phaselis, Manavgat, Side i Termessos su drevna mesta koja se nalaze u okolini Antalije, koja su zanimljiva i koje vredi posetiti.

Kemer

Do šezdesetih godina Kemer je bilo ribarsko selo do koga se moglo doći samo brodom. Danas je Kemer mondensko letovalište, koje zauzima visoku poziciju na turističkoj mapi Turske. Udaljen je 43 km od Antalije. Ponos Kemera je duga prekrasna  plaža koja nosi oznaku „plava zastava“ za čistoću vode. Ovo mesto zbog svojih šljunkovitih plaža pogodno je za porodične odmore. Uživajte na predivnim plažama Tekirove, Gojnuka, Kiriša i Beldibija. Zbog izuzetno prijatne klime, kristalno čistog mora, prelepih plaža, bogate ponude  dnevnog i večernjeg sadržaja Kemer i njegova okolina privlače turiste svih generacija.

Na petnaestak kilometara od Kemera nalazi se jedna od znamenitosti ovog kraja stari grad Phaselis  čiji se jedan deo nalazi ispod mora, do koga možete stići brodom i koji preporučujemo da posetite.

Kemer  apsolutno dominira sa  hotelskom ponudom na Mediteranu. Ovaj turistički centar na zapadu Antalije u velikom broju hotela nudi specijalne ponude za porodična letovanja, koja podrazumeva boravak dece do 12 godina gratis.

Letujte u Kemeru po veoma povoljnim cenama. U ponudi su  hoteli svih kategorija i organizovan  avio prevoz.

Side

Na 75 kilometara od  Antalije, smešten na malom poluostrvu u Sredozemnom moru nalazi se Side jedno od najpopularnijih letovališta Turske. Jedan je od najpoznatijih antičkih gradova u Turskoj. Grad bogatog istorijskog nasleđa koje datira hiljadama godina unazad, obiluje spomenicima kulturno istorijskog značaja poput Apolonovog hrama  i velikog Rimskog amfiteatra u kome se i danas održavaju brojna dešavanja. Side je jedna od najtraženijih destinacija turista iz celog sveta. Duge peščane plaže, veliki broj restorana, barova, prodavnica, luksuzni hoteli,  čine ovaj grad mestom na koje ćete  uvek poželeti da se vratite. Ova živopisna destinacija nudi bogate sadržaje za zabavu. u kojima ćete uživati, kao i u neverovatnom prizoru zalaska sunca.

Marmaris

Marmaris je nekada bilo malo ribarsko naselje. Danas je poznato letovalište, moderan turistički grad, jedan od najlepših  na jugozapadnoj obali Turske. Udaljen je 150 km od aerodroma u Bodrumu. Zahvaljujući  ljubaznim domaćinima, lepoj obali, čudesnim plažama, dobroj hrani, novosagrađenim prestižnim hotelima, Marmaris danas slovi za  jednu od najlepših destinacija za odmor. Duž cele obale protežu se restorani, klubovi i barovi  u kojima je  zabava do ranih jutarnjih sati, zbog čega je Marmaris čuven po bučnom  i veselom noćnom životu. Zbog toplog mora, dugih peščanih plaža, brojnih trgovina i zanatskih radnji, dobro organizovanoj  kako dnevnoj tako i noćnoj zabavi bogatoj ugostiteljskoj ponudi, Marmaris uživa veliku popularnost   turista iz celog sveta.