Villa vina Vinarije Milosavljević

Villa vina Milosavljević

Na zemljišti gde su se vekovima nalazili porodični vinograda 2005 godine ,Dragan Milosavljević  zasadio  je na 3 hektara  svetske visokokvalitetne sorte grožđa. Vinarija“Milosavljević “  u okolini Aleksandrovca tačnije u  selu Bučje.

U vinogradima porodice Milosavljević promenjuje se ekološka proizvodnja vina. Veštačko đubrivo se ne koristi, dok je prskanje strogo kontrolisano.

Kapacitet vinarije je oko 20.000 litara godišnje. Vino se čuva u savremenim  inos  tankovima i hrastovim barik buradima. Osim na domaće, vina ove vinarije našla su put i ka inostranom tržištu.

„Cabernet sauvignon“ okićeno je   zlatnom medaljom  sa takmičenja “Royal wine challenge” Beograd 2009. godine i zlatnom medaljom  Novosadski Sajam 2010. Vino “Vila vina”  Tamjanika osvojilo je srebrnu medalju na Novosadskom sajmu  2011. i 2012. godine i bronzanu medalju u 2011. godine u Sofiji.

Brend “Villa Vina” ove vinarije , po mnogo čemu su  specifična i jedinstvena. Nastala su zahvaljujući porodičnoj  tradiciji i tehnologiji i znanju, stečenom u Švajcarskoj.

Ponuda vina vinarije Milosavljević

VILLA VINA Cabernet Sauvignon

Vino nastalo u zdravoj ekološkoj sredini, strogo kontrolisanom prinosu, pravljeno  po najsavremenijoj tehnologiji. Bogato je  finim taninima,  ima raskošnu aromu šumskog voćea.

Odlično ide uz sve vrste pečenja, divljač, roštilj, stari plesni sir.

Temperatura serviranja  od 16 do 18 ºC.

VILLA VINA Sauvignon Blanc

Nastalo iz sopstvenih vinograda, u ograničenoj količini. Ovo veoma elegantno vino  bogato je aromama   egzotičnog voća, cveta zove. Prijatnog  je ukusa. Odlično ide uz   morsku i rečnu ribu, svetla mesa i razne sireve.

Temperatura serviranja  od 10 do 12 ºC.

VILLA VINA Shiraz

Ovo vino predstavlja izuzetno dostignuće u vinarstvu. Prinos  je ograničen i kreće se od 500-600 g/ po m2.Vino ima raskošnu aromu bobičastog voća,  harmoničnog  je ukusa, bogato finim taninima. Ide uz biftek, meso divljači, roštilj, pršutu, jela od tamnog mesa.

Temperatura serviranja  od 16 do 18 ºC.

Barique VILLA VINA CABERNET BARRIQUE

Vino je napravljeno od grožđa iz sopstvenih vinograda,  koji se nalaze na sunčanoj strani izloženoj  jugu, od pažljivo biranih grozdova  sorte CABERNE SAUVIGNON-a i MERLO-a. Ovo pitko vino  je  tamnocrvene rubin boje, mirisa šumskog voća sa blagim ukusom vanile i hrastovine, bogato finim mekim taninima (lepim tonovima BARIK-a). Pre služenja poželjno je dekantiranje.

Rose VILLA VINA ROSE

Vino  je proizvedeno u ograničenoj količini od sorte CABERNET SAUVIGNON”. Ima ukus šumske jagode i maline.  Veoma je osvežavajuće. Elegantno vino namenjeno osobama prefinjenog ukusa.

Tamjanika VILLA VINA TAMJANIKA

Ovo vino slamasto žute boje je izuzetno jako vino, neponovljivog ukusa,  pitko i harmonično, arome  na bosiljak i posebne slasti. Predstavlja spoj tradicije i podneblja gde je nastalo. Preporučuje se konzumiranje  u umerenim količinama. Odlično ide uz  ribu i morske plodove..

 

Kontakt informacije:

“Vinarija Milosavljević”

Selo Bučje

37243 Počekovina

Srbija

 

tel: +381 37 733 169

mobtel: +381 64 17 66 103 / +381 62 281 874