Vinarija Veritas

Vino vinarija Veritas

Očigledan uspon srpskih vina, prate ambiciozne vinarije. Jedna od njih je porodična vinarija Veritas, okružena vinogradima, iznikla gotovo preko noći na putu za Stražilovo, iznad Sremskih Karlovaca. Sremski Karlovci bogatiji  su za još jednu vinsku destinaciju.

Vlasnici ove mlade vinarije, bračni par Vesna i Slobodan Bošković, mnogo su putovali. Poseta vinarijama u Americi , i zapadnoj Australiji, bila je  inicijalna kapisla da i sami uđu u vinsku priču. Posle konsultacije sa nemačkim, francuskim i našim stručnjacima, i analize zemljišta i mikroklimatskih uslova , odlučili su da tri hektara vinograda zasade sortama Sauvignon Blanc, Merlot i Cabernet Sauvignon. Dve godine kasnije, 2010. počeli su sa izgradnjom vinarije. Sagrađena je vrhunski osmišljena i uređena vinarija, smeštenu na blagoj padini, okružena vinogradom. Ovo je  jedina vinarija u Sremskim Karlovcima koja je smeštena u samom vinogradu. Objekat je  građen po uzoru na svetske vinarije. Vinski dvor, lepo belo zdanje  na dva sprata  koje liči  na planinski hotel, bilo je  ostvarenje  sna sanjanog u dalekom svetu. Prilikom gradnje objekta, obraćala se posebna pažnja na svaki detalj. U prizemlju vinarije nalaze se moderni pogoni za preradu, tankovi i barik sala. Degustaciona sala nalazi se na gornjem nivou  i ima pogled na tri strane.

Vinarija je otvorena 2012 godine.

Kapacitet vinarije je  60.000 litara. Trenutno se proizvodi od 12 do 15.000 litara, što ukazuje da je u planu  proširenje vinograda.

Vlasnici vinarije imaju ambiciju da proizvode vina visokog kvaliteta, od najkvalitetnijih sorti grožđa, iz sopstvenog vinograda.

Za sada u ponudi su pet etiketa. Tri „čista“ vina , Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon i Merlot, Rose proizveden od Cabernet Sauvignona i perjanica kuće  Cuveé, kupaža Cabernet Sauvignona i Merlota koje barikirano odležava u hrastovim buradima.

Vina vinarije Veritas  imaju potencijal da zadovolje i onaj najzahtevnije ljubitelje vina.

Da su vina kvalitetna, dokaz su dve zlatne medalje osvojene na  Novosadskom poljoprivrednom sajmu 2013 za vina Rose i Sauvignon Blanc.  Na  Međunarodnom takmičenju u Temerinu vina su se takođe okitila zlatom, a vino Rose srebrom. Vino Cabernet Sauvignon 2012 na prestižnom takmičenju Dekanter 2015 odlikovano je  srebrnom medaljom.

Kako bi stvorili pravu sliku  o Vinariji Veritas, morate doći u vinariju. Vinski hedonisti će ovde u autentičnom ambijentu Sremskih Karlovaca i Fruške gore, na pravi način  doživeti vina vinarije Veritas. Osim mogućnosti degustacije, moguća je i kupovina vina.

Za istinske ljubitelje  vina, i sve one koji žele da u  opuštajućem ambijentu okruženom prirodom tragaju za istinom u vinu vrata vinarije Veritas su širom otvorena.

Ponuda vina Vinarije Veritas:

Cabernet Sauvignon

Crveno vino cvetnih i voćnih aroma, sortni sastav Cabernet Sauvignon. Temperatura služenja 18-20C. Slaže se uz mesa crvena mesa i divljač.

 Rose

Vino lepe svetlo roze boje, sortni sastav  Cabernet Sauvignon. Temperatura služenja 10-12C. Služi se uz suvo meso, voćne deserte a može se piti bez hrane.

 Merlot

Vino tamno crvene boje voćne arome, sortni sastav Merlot. Temperatura služenja 18-20C. Ide uz jela od mesa i tvrde sireve.

Cuvee

Suvo crveno vino, tamno rubin boje,odležalo u baradima od hrastovine,  sortni sastav: Cabernet Sauvignon i Merlot. Vino se odlikuje izraženim aromama crne ribizle, jagode i zrele šljive sa diskretnim tonovima vanile i slatkih začina. Temperatura služenja 18-20 C. Služi se uz meso sa roštilja, specijalitete od morskih plodova, ribu, pršuu i koziji sir.

Sauvignon Blanc

Belo vino slamnate boje, punog osvežabvajućeg ukusa, sortni sastav Sauvignon Blanc. Temperatura služenja 10-12 C. Odlično se slaže uz rečnu i morsku ribu , morske plodove,živinsko meso i razne salate.

Kontakt podaci:

Slobodan Boskovic

Vinarija Veritas D.O.O

Ešikovac 105, Sremski Karlovci,

Srbija/Serbia

e-mail: mail. boskovic.s@sbb.rs

tel: +381 6285 23222