Majami grad magije, destinacija za vrhunsko uživanje

Majami, sa svojim prirodnim lepotama i sjajnim prilikama za zabavu, važi za turističku destinaciju broj jedan  u bilo koje doba godine. Ovo je grad koji nikad ne spava, najuzbudljiviji grad Floride, sa palmama koje se njišu na vetru i čuvenim Art deko ružičastim, ljubičastim i tirkiznim zgradama iz ’20-ih i ’30-ih godina 20. veka, koje se nalaze na  South Beach.

Drugi  grad po veličini, smešten  je u jugoistočnom delu savezne američke države Floirida. Jedan je od najpopularnijih gradova Sjedinjenih Američkih Država,  koji svake godine poseti veliki broj turista  iz celog sveta.

Zahvaljujući blagoj tropskoj klimi, prosečnoj godišnjoj temperature koja iznosi 24 stepeni celzijusa, u Majamiju vlada  sunčano i toplo vreme tokom cele godine.

Majami  je grad koga karakteriše glamur, elegancija i kosmopolitska dešavanja,  grad gde život nija samo rad već i uživanje. Blistavi plavi okean, izuzetno prelepe peščane plaže, lepršave palme, nezaboravan noćni života, odličan šoping,  brojni restorani sa izvrsnim specijalitetima i raznovrsna  kulturna dešavanja čekaju vas u gradu iz snova.

Mnogi  turisti dolaze da uživaju u kosmopolitskom duhu Majamija i njegove okoline, ovo je sunčani i opušteni raj, koje ne liči ni na jedno drugo mesto na svetu.

Ovaj velegrad vrućeg kubanskog ritma postao je i grad jet seta.

 

South Beach

Turisti iz celog sveta dolaze u Majami kako bi videli South Beach, mesto glavnih dešavanja u gradu, poznato  po šopingu i nezaboravnim žurkama, prepuno  trendi lokala, u kojima rezervaciju morate izvršiti nekoliko dana unapred. U ovom delu grada uvek je živa atmosfera, možete sresti mnoge poznate ličnosti  iz sveta šou biznisa. Barovi sa kubanskom muzikom su svuda.

Everglades

Smešten na južnom delu Floride  ovaj nacionalni park spada u najneobičnije javne parkove Sjedinjenih  Američkiih Država. Na velikom prostranstvu koje čine  velika močvara, i tropska džungla žive aligatori, morske kornjače, zmije, a po drveću odmaraju iguane. Park je dom 14 retkih i ugroženih vrsta u koje između ostalog spadaju  američki krokodil, panter sa Floride. Vožnja  kroz močvaru je prava atrakcija. Uživaćete u  jedinstvenoj  prirodi. Nacionalni park Everglades je proglašen za mesto svetske kulturne baštine i  nezaobilazna je turistička atrakcija Majamija.

Zoo Majami

Jedan od najboljih zooloških vrtova  u SAD,  prepun izuzetnim vrstama životinja iz celog sveta, koje su grupisane po geografskom poreklu. U ovom zoo parku ne postoje kavezi već se životinje slobodno kreću u svojim prirodnim staništima.

Seaquarium – morski akvarijum

U samom centru Majamija smešten je morski akvarijum na otvorenom, što je prava retkost u Americi. Delfini koji hodaju po vodi, kitovi ubice koji lete kroz vazduh, morski lavovi koji oduševljavaju decu, morske kornjače i morske krave, su  neobični prizori koje možete videti u ovom neobičnom akvarijumu.

Dečji muzej

Turistička atrakcija  koju  ne smete propustiti. Posetite muzej i uživajte kroz širok spektar interaktivnih izložbi, koje  deci omogućavaju da istražuju. Muzej nudi razne programe i kurseve vezane za umetnost, kulturu, društvo i komunikacije.

Jungle Island

Park smešten u srcu Majamija u kome  možete videti tropske ptice u njihovim prirodnim staništima. Džinovski reptili i egzotični primati čine ovaj park  uzbudljivim. Osim životinja u parku se nalazi i oko 500 biljnih vrsta.

Coral Castle- Koralni dvorac

Letonski imigrant Ed Leedskalnin sagradio je ovaj dvorac od kamenih blokova, od kojih su neki bili teški i do 28 tona, kao spomenik svojoj izgubljenoj ljubavi. Sedam godina gradio je ovaj dvorac  sam, uz pomoć primitivnog  ručno pravljenog  alata, zahvaljujući poznavanju veštine kojom su egipćani gradili piramide. Sto u obliku srca, sunčani sat, fontana, velike koralne stolice, kada, krevet, sve je to ručno izradio.

Vila  I imanje Vizcaya

Sagrađena  u italijanskom stilu 1916. godine, smeštena  u zalivu Biscayne, ova vila se može porediti sa mnogim palatama u Evropi.  Danas je jedna od vodećih atrakcija Floride. Imanje i vila Vizcaya je građena za biznismena Jamesa Deeringa.  Više od hiljadu radnika angažovano je na izgradnji. Osim ukrašene fasade vile, i vrt oko vile je  prelepo uređen. Na  imanju možete videti predivnu kolekciju retkih orhideja. Preko 200.000 turista poseti ovu vilu svake godine.

Fairchild tropska botanička bašta

Na površini od  33 hektara prostire se botanička bašta, tropski raj u kome se nalazi  velika kolekcija tropskih biljaka. Ovo je mesto na kome se tokom godine održavaju brojni festivali i koncerti.

Plaže Majamija ubrajaju se u najlepše plaže na svetu. Sve su sjajne i nude neverovatno uživanje. Majami Bič i Kedž Biscane su plaže idealne za  ljubitelje sprtova na vodi, jer nude surfovanje, jedrenje, vožnju kajaka, kanua i prvoklasna mesta za ronjenje.

Majami je atrakcija za mlade i stare. Svoj ritam zadržava i noću kada se po ulicama čuje muzika i šljašte  neonska svetla.