Vinarija Belo Brdo

Belo brdo vinarija

Na samom ulazu u selu Čerević, na desnoj obali Dunava, smeštena je vinarija Belo Brdo, osnovana 2010 godine. Vinarije je dobila ime po brdu podno Fruške Gore, na kome se nalaze vinogradi  u kojima je 2007 godine, zasađeno devet sorti vinove loze, od kojih se proizvode puna, aromatična, sveža i posebna vina.

Zahvaljujući  sastavu zemljišta, broju sunčanih dana, laganom vetru koji neprestano duva, stvoreni su uslovi da na površini od 23 hektara, uspeva grožđe jedinstvenog kvaliteta i specifičnosti, koje daje vina koja su lako prepoznatljiva. Tri četvrtine  vinograda sa kojih se ubiraju plodovi, čine zasadi crvenog grožđa.

Uz primenu vrhunske opreme i tehnologije, u vinariji se proizvode vrhunska vina, što je opredeljenje vlasnika vinarije.  Kapacitet vinarije iznosi 120.000 litara. Sva vina se proizvode od sopstvenog grožđa.

Da je Aleksandar Zeremski vlasnik vinarije  napravio pravi potez, pokazalo se veoma brzo. Na AWC Vienna international Wine Challenge održanom 2011 i 2012 godine od  9.632 vina iz 36 zemalja koja su bila u konkurenciji, vina ove vinarije osvojila su 10 zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja.

Vinarija svake godine u zavisnosti od berbe izbacuje  na tržište vino kuće, pod imenom “Alma mons” .  Premium kupaža crvenih vina, nazvana Alma Mons,  je za veoma kratko vreme proslavilo vinariju Belo Brdo,  postavši jedno od najprodavanijih  u našoj zemlji.  Na međunarodnom ocenjivanju vina u Beču  Austrian Wine Challenge – AWC -2013 godine  ovo vino je osvojilo zlatnu medalju, a vinarija proglašena najboljom u regionu.  Po rečima vlasnika vinarije Aleksandra Zeremskog, Alma Mons je vino u kome se ogleda teroar na kome odrasta, a ne tehnologija koja ga usavršava.

Neverovatan uspeh vinarija Belo Brdo postigla je na ovom takmičenju. Osvojila je pet zlatnih i četiri srebrne medalje.

Zlatnom medaljom su se okitila vina : Alma Mons (2011), Pino Noar (2011) , Merlo (2011) , Pti Verdo (2011), Marselan (2011).

Srebrne medalje su osvojila vina : Šardone (inox, 2012,Šardone (barik, 2012), Sovinjon Blan (2012) ,Rizling (2012)

Porodica Zeremski postavila je standarde i „domaće zadatke“ u proizvodnji crvenih vina.

Proizvodni asortiman vinarije čine sledeća vina : Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Cabernet, Sauvignon, Cabernet Franc, Marselan, Petit Verdot, Alma Mons.

Vinarija u svojoj ponudi ima i Bermet  proizveden po specificnoj recepturi.

Sva vina, osim Rieslinga i Rosea imaju i svoju barrique varijantu.

U asortimanu vinarije  osim vina u ponudi su rakije, prirodna lozovača i medovača.

Plan razvoja vinarije vezan je isključivo za kvalitet, unapredjenje tehnologije i stvaranje brenda koji će biti prepoznatljiv.. Vina iz asortimana su namenjena  pravim  ljubiteljima vina. “Belo Brdo“ iz dana u dan ima  sve veći broj simpatizera i uživalaca.

Vinarija prima organizovane grupe turista koji imaju mogućnost da degustiraju vrhunska crvena i bela vina ovenčana zlatnim i srebrnim medaljama.

Riesling

Belo suvo vino, svetložute do slamnatožute boje, sortni sastav: 100% Rajnski rizling

Chardonnay

Suvo belo vino prijatnog, punog ukusa, sortni sastav: 100% Chardonnay

Chardonnay – barrique

Suvo belo vino , sortni sastav: 100% Chardonnay. Vino prijatnog, punog ukusa.

Sauvignon Blanc

Suvo belo vino,  prepoznatljivo po mirisu koji podseća na pokošene cvetne livade,sortni sastav: 100% Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc – barrique

Suvo belo vino, sortni sastav: 100% Sauvignon Blanc.  Završetak ukusa prati nežna aroma sazrevanja u barrique-u.

ROSÉ

Suvo roze vino,sortni sastav: 100% Pinot Noir

MERLOT

 

Suvo crveno vino, prepoznatljivo po  mirisu koji podsjeća na pokošene cvetne livade, sortni sastav: 100% Merlot

 

Vinarija Belo Brdo

Sremska bb

Čerević 21311

zeremski.wine@eunet.rs

+381 (0)63 507 555

+381 (0)65 9507 555

+381 (0)21 2977 132