Ostrvo Bora Bora sa razlogom nazivaju mesto iz snova

Posle Tahitija, Bora Bora je najpoznatije ostrvo Francuske Polinezije. Mnogi ovo ostrvo  smešteno u južnom delu Tihog okeana smatraju najlepšim ostrvom sveta. Bora Bora je iznenađujuće malo ostrvo koje svojom lepotom oduzima dah.

Skrivene i izolovane uvale, plaže sa belim peskom koji pod nogama klizi poput najfinije svile, najtirkiznija boja mora čine ovo ostrvo pravim rajem na zemlji. Ovde je sve drugačije, tako da ostrvo Bora Bora sa razlogom nazivaju mesto iz snova.  Ko jednom poseti ovaj biser Pacifika  omiljenu  romantičnu destinaciju za parove, shvatiće da je Bora Bora jedan ogroman hotel,  namenjen isključivo za uživanje, opuštanje i odmor u atraktivnom prirodnom okruženju. U ovo ostrvo zaljubićete se na prvi pogled. Ovde nema glomaznih tobogana i kolosalnih bazena – ovde su plaža i more zaista najvrednija igraonica.

Ostrvo je okruženo lagunama koje su najvrednija turistička atrakcija i koralnim grebenom koji ga zaštitnički okružuje sa svih strana. Sa svojom lagunom podseća na remek delo prirode, na paletu zelene i plave boje. Brojne lagune ovog ostrvca retko će koga ostaviti ravnodušnim.

Bora Bora je ostrvo vulkanskog porekla, o čemu svedoče ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha Otemanu  i Paia. Vrh Otemanu je ogromni prirodni obelisk crne boje, okružen zelenom tropskom šumom i jarkocrvenim hibiskusom u dolini. Sa samog vrha 727m visoke planine Otemanu pruža se spektakularan pogled na lagunu i koralne grebene ostrva Bora Bora.

Bora Bora je poznato  po odličnim mogućnostima za vodene sportove i ribolov. Istraživanje i ronjenje po nestvarno tirkiznim lagunama, hranjenje ajkula  i velikih sivih raža, posmatranje tropskih riba neverovatnih boja iz brodova sa staklenim dnom, uzbudljiva vožnja kanuom, jahanje na talasima, krstarenje jedrilicom iz koje ćete posmatrati predivan zalazak sunca, džet ski, su samo deo aktivnosti  koje sebi možete priuštiti na ovom ostrvu.

Ponuda smeštaja je raznolika, od hotela na samoj plaži, osamljenih bungalova iznad mora, kampova do mirnih porodičnih pansiona. Veliki internacionalni hoteli na ostrvu nisu jeftini, ali takođe postoje mali pansioni za turiste  sa manjim budžetom.

Najveći broj hotela izgrađen je na minijaturnim ostrvcima u laguni. Hoteli su  više nego luksuzni i ekstravagantni.

Najveću atrakciju Bora Bore predstavljaju  bungalovi na vodi, okruženi prekrasnim modrim morem, koji su ujedno i zaštitni znak ovog rajskog ostrva. Svaki od bungalova koji su ustvari male drvene sojenice, ima terasu i stepenice koje vode direktno u kristalno čistu vodu, dok neke od njih imaju  i stakleni pod, pa konstantno imate pogled u bogatstvo i šarenilo  podvodnog sveta. Ovo je  destinacija skupog i elitnog turizma. To zaista i jeste tako. Jedna noć u jednom od ovih bungalova košta i do  1.000 dolara.

Ostrvo površine 32 kvadratna kilometra možete obići za jedan dan i  upoznati lokalno stanovništvo koje živi od turizma i uzgajanja najskupljih bisera na svetu.Ukoliko krenete na safari obićićete skrivena mesta koja sami nikada ne biste pronašli.

Originalni umetnički predmeti, čuveni tahićanski biseri, rukotvorine od drveta je ono što možete kupiti na ostrvu

Najbolje vreme za posetu ovoj destinaciji su letnji meseci  jun, jul, avgust i oktobar. Mada, iskreno, ne postoji loš period  za putovanje na ostrvo Bora Bora. Temperatura se ne spušta ispod 23 stepena, niti ide iznad 30 stepeni bez obzira na to koje je doba godine.

Kilometri peščanih plaža, prozirno more i tropske flora i fauna mame turiste iz čitavog sveta na ovo ostrvo. Posećiju ga  imućni, mladi bračni parovi, bogati penzioneri, avanturisti i svi oni željni nečeg novog i neponovljivog.

Fotografije i reči samo delimično mogu da dočaraju  bogatstvo boja i ambijenta, i večne lepote ostrva Bora Bora.

Zato i kažu da se na ostrvo Bora Bora dolazi samo jednom. Tako vam život dobije najlepše sećanje.