Puket ostrvo zabave i uživanja

 

Ostrvo Puket  najpoznatije ostrvo Tajlanda, pripada istoimenoj provinciji koju čine ukupno 33 ostrva. Smešteno  uz zapadnu obalu Tajlanda u Andamanskom moru, ovo najveće tajlandsko ostrvo privlači  milione turista iz zemalja Azije , Zapadne Evrope, Rusije, a zadnjih godina interesantno je i turistima iz Srbije.

Neverovatni krajolici, najlepše i najatraktivnije plaže na svetu, divlja priroda, bogat noćni život, ukusna hrana, brojne atrakcije, čine Puket  jednom od najboljih destinacija za potpuno uživanje i opuštanje. Ovo živopisno ostrvo, bujne i bogate egzotične vegetacije i tirkizno plavog andamanskog mora, pravi je raj za hedoniste.

Savršene bele peščane plaže u uvalama, kristalno čista voda, mala živopisna sela, glavne su karakteristike, dragulja  Andamanskog mora, ostrva Puket.

Najbolje vreme za posetu ostrvu je od novembra do aprila, kada je  glavna turistička sezona. U ovom periodu temperatura vazduha se kreće  28 stepeni.

Na mestu nekadašnje džungle danas se nalaze luksuzni hotelski kompleksi, marine, plantaže kokosa, banana i ananasa.

Budući da se ostrvo nalazi na važnom trgovačkom putu između Kine i Indije, ono ima veoma bogatu i zanimljivu istoriju.  O istoriji ostrva možete saznati  više u muzeju, koji se nalazi u glavnom gradu. S obzirom  da stanovništvo ostrva  čini veliki broj Kineza  prisutnan je veliki broj hramova,  a statue Bude možete videti na svakom ćošku.

Ostrvo Puket nudi raznovrsne sadržaje  koje turisti rado posećuju  i u njima uživaju

U glavnom gradu ostrva Puket, istoimenog naziva zanimljiv je stari deo grada, prepun svetilišta, budističkih i kineskih hramova , velelepnih palata izgrađenih pre 100 godina.

Spomenik Veliki Buda je jedna od najpoznatijih znamenitosti na ostrvu. Nalazi se na vrhu Nakerd brda. Zbog svoje visine od 45 metar, spomenik je  lako je uočljiv iz daljine.

Prelepe peščane plaže ostrva kojih ima preko 20 zapljuskuje tirkizno more. Teško je izdvojiti koja je najlepša. Najpoznatije su  Patong, Kamala, Karon, Kata,  Mai Kao, Maja Bej.

Za turiste koji vole gužvu pravi izbor je plaža Patong, koja je uvek prepuna turista. Brojni restorani barovi, prodavnice i diskoteke, na usluzi su turistima. Ljubitelji sportova na vodi takođe će ovde uživati u ronjenju i surfingu. Centar noćnog života ostrva Puket je  istoimeni gradić.

Dugačka Karon plaža takođe je zanimljiva, mada je mirnija od plaže Patong. I na njoj možete  naći barove, restorane i manje prodavnice. Ovo je druga plaža po posećenosti  i popularnosti.  Mesto je daleko mirnije od Patonga.

Plaža  smeštena u uvali  Kata pogodna je za miran  porodični odmor. Ova  plaža naročito je privlačna mlađoj populaciji,  jer se večina škola za ronjenje nalazi na njoj.

Plaža Kamala, prekrivena je belim peskom i turistima pruža mirniji odmor. Severni deo plaže nudi sadržaje poput ronjenja kojima možete ispuniti svoj odmor.

Plaža Maja Bej, nalazi se nedaleko od glavnog grada ostrva i takođe spada u nezaobilazne destinacije.

Plaža  Mai Kao,  nalazi se na severnoj obali  ostrva Puket. Duga je  9 km, sa peskom oker boje. Ovde možete videti  džinovske kornjače  koje od novembra do februara legu jaja.

Sijam safari na kome slonovi  uz pomoć najboljih dresera, izvode šou, jahanje slona, koje pruža neverovatan osećaj, obilazak vodopada, poseta farmi orhideja, jedinstvena ploveća pijaca, poseta tradicionalnom tajlandskom selu, u kome ćete se upoznati  sa kulturnim nasleđem  lokalnog stanovništava, su samo deo interesantnih dešavanja koje možete  videti  i u njima učestvovati na ovom čarobnom ostrvu. Ne propustite da posetite ostrvo  Džems Bond na kome je sniman film „ Čovek sa zlatnim pištoljem“.

Na ostrvu Koh Pa Ngan, na plaži dugoj kilometar i po održava se najpoznatija žurka pod nazivom “Ful mun parti“.

Noćni život  na ostrvu je izuzetno bogat. Klubovi, kabarei i  mesta sa živom muzikom  dostupni su na svakom koraku.

Tradicionalnu tajlandsku hranu  možete konzumirati u skoro svim restoranima. Hrana  je pripremljena od svežeg povrća, pirinča i mesa sa specifičnim začinima. Tajlađani veliku važnost daju vizuelnom utisku, pa svako jelo je pravi praznik za oči. Za turiste sa zapada prisutne su i  mnoge druge internacionalne kuhinje. Ne propustite priliku da probate  mango, papaju, durijan, rambutan egzotično voće koga  ovde ima u izobilju.

Ljubitelji uživanja ne treba da propuste masaže i prelepe Tajlanđake, koje su  jednostavno deo egzotike Tajlanda. Isprobajte tradicionalnu tai-masažu, posle koje ćete  prosto lebdeti.

Kad posetite i obiđete ostrvo Puket, vidite sve prirodne lepote, obiđete magične hramove, uživate u prelepim plažama i toplom moru, uživate u ukusima tradicionalne kuhinje i ludo se provedete  u najatraktivnijem noćnom životu na svetu, shvatićete sa razlogom zašto ga nazivaju biserom Andamanskog mora.