Dominikanska Republika – raj za dušu

 

U srcu Kariba između Atlantskog okeana i Karipskog mora, na delu ostrva Hispanola nalazi se Dominikanska Republika idealna destinacija za osobe koje ne traže lud provod već odmor u kome će uživati u tirkizno plavom  moru i  prelepim šećerno belim plažama iz snova nad kojima se nadvijaju velike palme.

Ovu prelepu zemlju svake godine posećuju brojni turista. Najviše ih je iz evropskih zemalja, a ima mnogo turista iz SAD-a i Kanade.

Dominkanska Republika je mesto gde leto traje večno. Tokom cele godine temperature se kreću od 25 do 39 stepeni. S obzirom na toplu i sunčanu klimu  u toku cele godine, u Dominikanskoj republici  špic sezone je uvek. Bujne šume, čudesno lepi slapovi, slana i slatka jezera, neobičan biljni i životinjski svet, su potpuno autentične  prirodne lepote Domninikane.  Njene prirodne lepote su beskrajne, i nemoguće ih je rečima opisati.

Prirodna bogatstva Dominikane  su pravi raj za avaturiste i ljude koji vole prirodu, i znaju da u njoj uživaju.

Ostrva Catalina i Saona i plaža Bacardi su pravi dragulji Dominikanske Republike.

Catalina je jedno od najlepših ostrva celih Kariba. Predstavlja pravi tropski prirodni park u kome živi više od 100 vrsta ptica, delfina, riba, rakova što mu daje  daje magičan šarm. Ljubitelji ronjenja mogu uživati u neverovatnom prizoru morskog dna koje je puno raznih tropskih riba, sunđera, korala, morskih ježeva. Ostrvo je nenaseljeno.

Saona – ostrvo se nalazi unutar Nacionalnog parka,  gotovo je nenaseljeno osim par ribarskih mesta. Turistima  pruža zapanjujuće tirkizno more, beli pesak i kokosove palme, prekrasne prirodne bazene u kojima je moguće diviti se morskim zvezdama.

Najpoznatije turističke destinacije Dominikanske republike su Punta Cana, Puerto Plata.

Puerto Plata, poznato letovalište u Dominikani istovremeno je i najveći grad severne obale. Dva kilometra dugački korzo pored mora vrvi od restorana i kafića. Sem prekrasnih, peščanih plaža, turističke atrakcije ovog mesta su Muzej ćilibara, Destilerija ruma, kao i Planina Isabel de Torres do koje  se iz grada stiže gondolom.

Glavna turistička destinacija  Dominikane je egzotična, tropska Punta Cana, smeštena  na istočnoj strani ostrva Hispaniol. Punta Cana  je pravi raj za ljubitelje prirodnih lepota i  jedna od najpopularnijih destinacija za odmor. Uživaćete u suncu i moru na prelepim  dugim peščanim plažama.

Najbolji izbor za savršeni odmor Punta Cana osim rajskim plažama, privlači turiste i specifičnom arhitekturom  i gostoljubivošću lokalnog stanovništva. Ovo je i poznato odredište golfera. Mesto je ogromno, a hotelima, diskotekama, i kafićima nikad kraja.

Resorti predstavljaju jedinstvenu varijaciju arhitekture i dizajna enterijera inspirisanog španskom i lokalnom dominikanskom kultutrom. Uređeni su kao mali gradovi, sa svim pratećim sadržajima, (disko klubovi, restorani, kazina, sportovi na vodi, tenis, golf) pa mnogi turisti  nemaju potrebu ni da izlaze iz svojih resorta.

Hotela ima  svih kategorija sa različitim vrstama usluge, počevši od porodičnih, jeftinih pa do skupljih i luksuznih. Za turiste koji žele apsolutni mir, postoje i resorti namenjeni isključivo odraslim osobama, u kome je svim gostima zagarantovan mir i tišina.

Jedan od najvećih resorta je Iberostar Grand Bavaro, pravi raj na zemlji. Usluga je all inclusive , sobe su prostrane, kupatila su božanstvena sa pogledom na bazene. U svako doba možete naručiti dostavu u sobu. Usluga je iznad svakog nivoa. Iako je maternji jezik španski , engleski  jezik govore svi.

Plaže ove regije se svrstavaju u najlepse plaže sveta. Najpoznatija plaža  Macao udaljena je 30 minuta autom od aerodroma Punta Cana.

Karakteristični karipski začini daju poseban ukus jelima. Egzotična hrana i piće, opušteni način života, najfinije cigare na svetu, dominikanski rum osnovni sastojak jednog od najpoznatijih koktela na Karibima, Cuba-libre, karipska muzika i plesovi sve vas to čeka u ovoj predivnoj rajskoj zemlji.

Sve u svemu Dominikanska Republika je predivna  i svakako ukoliko imate mogućnosti   treba je posetiti. Bilo da tražite zabavu, odmor ili nešto novo, ako želite odmor za dušu i telo, Dominikanska republika je pravo mesto za vas.